OÜ Evari Ehitus – lamekatuse ehitus

OÜ Evari Ehitus - lamekatuse ehitus

Ehituskogemus aastast 1991

Ehituskogemus aastast 1991

Omicum Geeni ja Biotehnoloogia Keskuse katus

Omicum, Geeni- ja Biotehnoloogia Keskuse katus

Omicum, Geeni- ja Biotehnoloogia Keskuse katus

Omicum Geeni ja Biotehnoloogia Keskuse katus Riia 23b Tartu linnas Tartumaal

Omicum Geeni ja Biotehnoloogia Keskuse katus Riia 23b

Omicum, Geeni- ja Biotehnoloogia Keskuse katus, vundamendi hüdroisolatsioon ja soojustuson OÜ Evari Ehitus 2011. aastal tehtud ehitustöö.

Omicum Geeni ja Biotehnoloogia Keskuse katus – vundament

Hoone vundamendid krunditi ehk praimerdati ja vundamentidele keevitati peale SBS bitumenrullmaterjalist hüdroisolatsiooni kiht. Vundamendid soojustati vahtpolüsterooliga EPS 120 paksusega 120 mm. Seinale paigaldati drenaažimatt Delta.

Omicum Geeni ja Biotehnoloogia Keskuse katus – katus

Katus koosnes paljudest erinevatest väikestest katustest. Katuse kandekonstruktsiooniks on kas raudbetoon või kandev profiilplekk.

Omicum Geeni ja Biotehnoloogia Keskuse katus – profiilpleki paigaldus

Kandeprofiilplekk kinnitati kruvidega kandetakade külge. Aurutõke ehitati ühekihilisest SBS bituumenrullmaterjalist.

Soojustuse paigaldus

Tavakatuste põhisoojustusekskasutati vahtpolüsterooli EPS 100 paksusega 150-170 mm. Pööratud katustel kasutati soojustuseks Styrofoam 250 paksusega 100+100 mm. Katuste kalded ehitati kaldu lõigatud vahtpolüsterool soojustusest EPS 100. Vastukalded moodustati kergkruusast. Katuste tuulutussüsteemi ehitamiseks kasutati 30 mm paksuseid tuulutussoontega Isover klaasvillast soojustusplaate.

Omicum Geeni ja Biotehnoloogia Keskuse katus – katusekatte paigaldus

Katuste kattekihiks ehk hüdroisolatsioonikihiks keevitati katustele kahes kihis SBS bituumenmaterjal. Katusekonstruktsiooni kihid kinnitati aluskonstruktsiooni külge katusetüüblitega.

Omicum Geeni ja Biotehnoloogia Keskuse katus – muud tööd katusel

Katusele ehitati puidust tuulduvad parapetid. Katused on sisemise vihmavee äravooluga. Vee ärajuhtimiseks katustelt paigaldati katusekonstruktsiooni elektrilise küttega katusekaevud.  Katuse tuulutussüsteemi toimimiseks keevitatu tuulutuse peakanalitele alarõhutuulutid. Paigaldati ääre-, seina- ja parapetiplekid. Katusele ehitati käigurajad.

Objekti andmed

Objekt:   Omicum, Geeni- ja Biotehnoloogia Keskus
Aadress:   Riia 23b, Tartu linn, Tartumaa

Pildigalerii - Omicumi katus

Omicum, Geeni- ja Biotehnoloogia Keskuse katus
Hüdroisolatsioon
Katus
Lamekatus
Käigurada
Rõdu

Tartu Ülikooli Eesti Geenivaramu on Eesti oma biopank. Vabatahtlikult on liitunud ligikaudu 52 tuhat inimest, mis moodustab umbes 5% Eesti täiskasvanute elanikonnast.

Praeguseks on andmete kogumine lõppenud ja tegeletakse teadusprojektidega. Kogutud andmed võimaldavad teha uuringuid, et aidata mõista, kuidas geneetiline informatsioon ja selle muutumine mõjutavad üksikisikuid – nende arengut, vananemist, haigusi, heaolu, inimeste käitumist. Samuti hsühholoogiat seoses muutustega, mis on tingitud inimesi ümbritsevat keskkonnast, elustiilist. Seda informatsiooni on võimalik inimestega jagada.

Omicum Geeni ja Biotehnoloogia Keskuse – Riia 23b, Tartu linn, Tartumaa

OÜ Evari Ehitus – katuseehitus 2011 – Omicum Geeni ja Biotehnoloogia Keskuse katus