OÜ Evari Ehitus – lamekatuse ehitus

OÜ Evari Ehitus - lamekatuse ehitus

Ehituskogemus aastast 1991

Ehituskogemus aastast 1991

Katusemess Dach und Holz 2024 Saksamaal

Katusemess "Dach und Holz 2024" Saksamaal

Katusemess "Dach und Holz 2024" Saksamaal

Katusemess Dach und Holz 2024 Saksamaal toimus 05.-08. märtsini Stuttgartis

Üle kahe aasta toimuv katuse- ja puidumess toimus sellel aastal Stuttgardis Saksamaal.

“Dach und Holz” (tõlkes Katus ja Puit) on Euroopa suurim katuseehitusele pühendatud erialamess, mis keskendub katuste, puitkonstruktsioonide ja ehitusmaterjalide valdkonnale. Messil esitletakse uusimaid tehnoloogiaid, materjale ja lahendusi, mis on seotud katuste ehitamise, renoveerimise ja hooldamisega. Lisaks näidatakse seal uusimaid arenguid seoses puitkonstruktsioonidega, nagu palkmajad ja puitfassaadid.

Tänavu esitles ligi 600 eksponenti 700 000 m2 suurusel alal oma tooteid ja teenuseid kuues messihallis ning suurel välialal. Külastajaid oli ligikaudu 50 000. Pärast nelja aastat toimus mess taas piiranguteta ning oma endisel kujul. Fookuses olid tänavu sellised teemad nagu jätkusuutlikkus, digitaliseerimine, tööohutus ning oskustööjõu puudus.

Sel aastal pöörati erilist tähelepanu päikesekatustele. Kvaliteetseid lahendusi päikesepargi paigaldamiseks võis näha nii lame- kui kaldkatustele, uuendusena ka rohekatustele. Lamekatuse soojustused on oluliselt suurema survetugevusega kui meie oleme harjunud kasutama. Pakutakse villaplaate, mille pealmine kiht on kaetud õhukese betoonoorikuga. See on suurepärane toode päikesepaneelidega katustele.

Märkimist väärivad ka kõikvõimalikud uudsed lahendused läbiviikude osas. Lai valik oli nii liite-, deformatsiooni- kui läbiviikude materjale ja tihendeid. Suur tähelepanu oli tööohutusel – kukkumiskaitsed, turvalisust tagav tööriietus, tellingud, käiguteed ning kaitsevõrgud võtsid enda alla terve messihalli. Turvatoodete tootja ABS tutvustas päikesepaneelide hooldamiseks mõeldud uudset turvalist käiguteede süsteemi, mis kinnitatakse päikesepaneelide külge. Palju võis näha ka uudseid äravoolusüsteeme mh nii katuseterrassidele, liigeldavatele katustele kui ka rohekatustele. Idufirmad esitlesid ideid mh kliimaneutraalse ehitamise teemadel.

Lisaks käsitleti seda, kuidas muuta katuseehituse valdkonda tulevastele õppuritele ning eriala valijatele võimalikult atraktiivseks. On rõõm tunnistada, kui uhkelt saksa katusemeistrid oma vormirõivast kannavad.

Mess on suurepärane võimalus ehitusettevõtetele, arhitektidele, ehitusinseneridele ja teistele valdkonna spetsialistidele saada ülevaade turul olevatest uuendustest ning luua kontakte ja suhteid teiste valdkonna esindajatega.

Järgmine rahvusvaheline “Dach und Holz” mess toimub kõigi eelduste kohaselt 2026. aastal.

Pildigalerii katusemessist Saksamaal

Pildigalerii I – katusemess

 

Pildigalerii II – katusemess

 

Pildigalerii III – katusemess

 

Pildigalerii IV – katusemess

 

Pildigalerii V – katusemess

 

Pildigalerii VI – katusemess

 

Pildigalerii VII – katusemess

 

Pildigalerii VIII – katusemess

 

Pildigalerii IX – katusemess

 

Pildigalerii X – katusemess

 

OÜ Evari Ehitus – Evari uudised – Katusemess Dach und Holz 2024 Saksamaal
Seotud postitused